Biosa

 +359 88 772 2696 / +359 87 724 4699  

Биоса ЕООД взе участие на тазгодишното издание на МЕЖДУНАРОДНО СПЕЦИАЛИЗИРАНО СЕЛСКОСТОПАНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ ВСИЧКО ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕТO BATA AGRO 2018 – СТАРА ЗАГОРА 15-18.05.2018, където представи най-новия продукт в своята гама – безпилотен селскостопански дрон за пръскане с приложение в растителната защита.

SY141HR е селскостопански безпилотен хексакоптер, предназначен за прецизно прилагане на различни категории течни пестициди, торове и хербициди. Създава интелигентен, точен и ефективен начин за опериране при защита на растенията. Мощната му задвижваща система позволява да се пренасят до 15-20 л, което в комбинация със скоростта, означава че 10 000 кв. м могат да се обработят само за 15 мин. Интелигентната разпръскваща система автоматично настройва пръскането си, съобразявайки се с летателната скорост, така че да е ефективно. По този начин количеството на пестицидите или торовете е прецизно регулирано, за да се избегне замърсяване и да се постигне икономия на работата. Предимство е, че селскостопанските дронове, които БИОСА представи на изложението имат повече от една функция – те могат да пръскат с препарати, а след подмяна на модула – може да им се монтира обикновена или инфрачервена камера, с която да наблюдават или да сканират полето.

На щанда си БИОСА изложи и няколко машини за грубо почистване на семена, като Гравитационна маса, чрез която се отделят увредените семена (болни, дефектни), както и въздушно-ситов сепаратор, който аспирира материала и го почиства от прах и леки частици и в същото време частично го калибрира по размери). Машините са компактни и енергоспестяващи. Лесни за манипулиране и поддръжка. Ефективността им е значително подобрена. Също така представихме и претегляща и пакетираща машина за хартиени и ПП опаковки от 5 до 50кг. Дозира прецизно, лепи или шие в зависимост от допълнителното оборудване. Подходящи са за пакетиране на биомаса, на ядки, на фураж.

БИОСА намира за успешни своето участие на изложението и срещите си със стотици български и чуждестранни фермери.

Направени бяха много предварителни разговори за закупуване на машини, както и реализира продажба на част от изложените на щанда.